400 g de mongetes blanques cuites (pot de conserva o fetes a casa)
2 grans d’all
Oli d’oliva verge extra
Julivert fresc (opcional)
Sal i pebre al gust
Preparació:
Prepara les botifarres: Escalfa una planxa o paella amb una mica d’oli. Cuina les botifarres a foc mitjà fins que estiguin daurades i ben cuites per dins. Reserva-les.
A la mateixa paella, afegeix una mica més d’oli i els grans d’all picats. Quan comencin a daurar-se, incorpora les mongetes blanques. Salteja-les durant uns minuts, remenant suaument per no trencar-les.
Condimenta les mongetes amb sal, pebre i, si vols, una mica de julivert picat per donar frescor.
Serveix una botifarra amb un acompanyament generós de mongetes saltejades.
Consell extra: Si vols un toc diferent, afegeix un raig d’oli amb pebre vermell a les mongetes abans de servir-les. Bon profit!
Ingredients:
1 pop d’1,7 a 2 kg
4 o 5 patates mitjanes
2 fulles de llorer
Pebre vermell dolç i picant
Sal
Oli d’oliva
Preparació:
Congela el pop un mínim de 15 dies per trencar la fibra. Un cop descongelat, posa aigua i sal en una olla gran, juntament amb les fulles de llorer. Quan l’aigua comenci a bullir, introdueix el pop 3 vegades: posa’l i treu-lo de l’aigua cada vegada per tal que es vagi cuinant de manera uniforme.
Després, deixa-ho coure entre 35 i 40 minuts. Punxa el pop per comprovar si està tendre, i si no, deixa’l una mica més de temps. Quan estigui llest, apaga el foc i deixa reposar el pop a l’aigua durant uns 20 minuts més.
Mentrestant, bull les patates amb la pell durant uns 25 minuts, depenent de la mida, fins que estiguin tendres.
Un cop fred el pop, talla’l a rodanxes petites amb unes tisores de cuina.
Per muntar el plat, posa les patates laminades al fons, a sobre col·loca les rodanxes de pop i amanimenta-ho amb sal, pebre vermell dolç i picant, i un bon raig d’oli
d’oliva.
Bon profit!
Ingredients:
4 carxofes
2 porros
1 patata petita
1 culleradeta de cúrcuma
Brou de verdures
Oli d’oliva, sal i pebre
Preparació:
Sofregeix el porro tallat en una cassola amb una mica d’oli.
Afegeix les carxofes netes i trossejades, juntament amb la patata pelada.
Incorpora la cúrcuma i cobreix amb brou de verdures. Cou-ho tot uns 20 minuts.
Si vols una textura més interessant, reserva alguns trossos de carxofa abans de triturar la crema.
Tritura fins a obtenir una textura cremosa i afegeix els trossos de carxofa reservats per donar-li un toc especial.
Bon profit!
Ingredients:
1 manat d’espàrrecs verds frescos
80 g de formatge feta esmicolat
50 g d’olives sense pinyol
Suc de ½ llimona
2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
1 culleradeta de mel
Sal i pebre al gust
Preparació:
Renta els espàrrecs i retalla la part fibrosa de la base. Cuina’ls a la planxa amb una mica d’oli durant 3-4 minuts fins que quedin tendres però al dente.
Disposa els espàrrecs en un plat i reparteix el formatge feta esmicolat i les olives.
Barreja l’oli d’oliva, el suc de llimona, la mel, la sal i el pebre per fer una vinagreta lleugera.
Amaneix amb la vinagreta per sobre, assegurant-te que tots els ingredients en quedin ben impregnats.
Serveix i gaudeix! Bon profit!
INGREDIENTS
PER A 2 PERSONES
2 lloms de salmó sense espines
2 cullerades de mel
2 grans d’all
1 llimona
Oli d’oliva verge extra
Romaní
PREPARACIÓ
Preescalfeu el forn a 200 °C. Espremeu i ratlleu la llimona. Poseu en un bol la mel, ½ dl d’oli i els alls picats.
Barregeu-ho tot. Poseu els lloms de salmó en la safata de forn i salpebreu. Pinteu-ho amb pinzellades amb la mescla de mel i llimona.
Fiqueu-ho al forn preescalfat durant 10 minuts.
Retireu-ho del forn i empolvoreu-ho amb romaní fresc picat.
Serviu-ho junt amb el suc que ha deixatanar el salmó
INGREDIENTS
Ingredients per a 4 racions
800 g d’orada
6 patates
2 cebes
Vi blanc
All en pols
Llimona
Anet
Pebre negre molt
Julivert
PREPARACIÓ
Netegeu l’orada i traieu-li les aletes, els budells i les escates, i feu uns quants talls als lloms.
Talleu les patates i les cebes a rodanxes fines. Feu escalfar el forn a 180 °C. En una safata de forn col·loqueu les patates i les cebes, i afegiu-hi sal, oli, all en pols, pebre blanc i una mica d’anet.Barregeu-ho tot bé amb les mans i escampeu-ho per sobre la safata.
Col·loqueu l’orada damunt de les patates, afegiu-hi sal, espremeu la llimona damunt l’orada i per sota, col·loqueu a les incisions que heu fet abans mitges rodanxes de llimona. Finalment, ruixeu-ho tot amb una mica de vi blanc.
Poseu la plata al forn durant 25 minuts i després ja només queda emplatar l’orada i portar-la a taula!
INGREDIENTS
PER A 2 PERSONES:
4 rodanxes de Lluç
1 ceba
2 grans d’all
100 ml de vi blanc
200 ml de fumet de peix
10 g de farina de blat
Sal
Oli d’oliva (30g)
Julivert
Cloïsses
PREPARACIÓ:
Pelem i piquem els grans d’all i els ofeguem en una cassola baixa amb cura que no es cremin.
Hi afegim la ceba ratllada i la sofregim a foc molt suau fins que estigui ben cuita. Hi afegim la cullerada de farina, ho remenem bé i ho ofeguem durant un parell de minuts.
Hi aboquem el vi blanc i el brou, ho remenem bé i ho deixem coure durant deu minuts perquè es lligui bé la salsa.
Mentrestant, piquem un bon grapat de fulles de julivert fresc i les afegim a la cassola juntament amb les rodanxes de lluç, prèviament salpebrades, i les cloïsses.
Ho deixem coure a foc mitjà durant cinc minuts o fins que les cloïsses s’hagin obert i el lluç estigui a punt.
INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
400 g de llom de tonyina vermella fresca
100 ml de salsa de soja
50 ml de vinagre d’arròs
1 cullerada sopera de llavors de sèsam torrades
Gingebre en pols
Sal
PREPARACIÓ
En un bol barregeu el vinagre d’arròs amb la salsa de soja, una culleradeta de gingebre en pols i una mica de sal.
Talleu la tonyina i poseu els talls en un bol, procurant que quedin coberts de marinada. Gireu-los de tant en tant. Deixeu-los reposar almenys 15 minuts.
Afegiu al bol, amb la tonyina i la marinada, la meitat de les llavors de sésam sèsam torrades. Col·loqueu l’altra meitat de les llavors en un plat i arrebosseu-hi els trossets de tonyina, de manera que les llavors s’enganxin per tots els costats de la carn.
En una paella a foc fort, feu coure els talls de tonyina, deu segons per banda com a molt.